Direktlänk till inlägg 1 oktober 2012
Fläskkotletter med kokt potatis och brunsås har ju hängt med i många år och är absolut väldigt gott men ibland brukar vi piffa till det och göra en sås med både senap och cider istället.
Stek så många kotletter du vill och lägg sen över dem i en gryta eller nåt annat bra kärl och låt dem puttra i buljong en stund så att de blir härligt möra och goda, under tiden vispar du ur stekpannan med enrejäl klick skånsk senap och några deciliter med valfri cider. Häll även på lite grädde och kanske ett stänk soya för färgens skull. Låt koka upp och red ev om du vill ha en tjock sås. Vi brukar nog ta maizena till just denna såsen för det är ju rätt smidigt.... Servera med potatisklyftor och gärna en god sallad, kanske babyspenat, tomat och rödlök?
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 |
6 | 7 |
|||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | |||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|