Direktlänk till inlägg 29 april 2020
Med filmjölk och mycket riktigt smör går det ju knappt att misslyckas med bakningen. Kanske inte så nyttiga precis men iaf utan de mängder av tillsatser och konserveringsämnen som finns i köpebröden.
50 g jäst
6 dl filmjölk, fingervarm
2 tsk salt
1/2 dl ljus sirap
150 g rumsvarmt smör
16-18 dl vetemjöl
Smula ner jästen och häll på filmjölken. Tillsätt sirap, salt, smör och vetemjöl lite i taget. Blanda ihop och knåda några minuter. Låt jäsa under bakduk ca 45 min.
Kavla ut degen 1 1/2 cm tjock.
Stansa ut runda brödkakor, ca 12 cm. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Strö lite mjöl över och nagga kakorna. Låt jäsa 20-30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda mitt i ugnen ca 7-10 min.
Låt svalna på galler under bakduk.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Efter veckor med slarv är vi nu tillbaks i matsedelns förlovade land! Och nu har jag bestämt att vi kör 8 olika teman varje vecka, så mycket lättare att äta varierat på det sättet och även större chans att vi provar nya rätter. Här är se...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 | 30 |
||||||
|