Direktlänk till inlägg 10 april 2015
Ibland vill man av olika anledningar dra ner på kolhydraterna och samtidigt fixa till nåt enkelt till kvällsmat och då är det inte mycket som slår en omelett. Här en variant med lax och spenat vilket är en av våra favoriter.
Omelett 2p
400 g lax
400 g fryst spenat
6 ägg
1 krm riven muskotnöt
salt & peppar
Gör så här:
Tina spenaten och fräs den sedan så all vätska försvinner. Ta ur pannan och fräs laxen runt om så att den får färg.
Vispa äggen, krydda och lägg i en ugnsfast form.
Fördela lax och spenat ovanpå äggen och stek färdigt i ugnen på 200 grader. Tid beroende på hur tjock äggblandningen är.
Servera med en grönsallad.
Kommentar: en omelett behöver man ju egentligen inget recept till utan man kan ju servera det som finns hemma och som man gillar bäst, men ibland behöver fantasin en putt i rätt riktning! Det här var enkelt och gott och passar perfekt en vardagkväll, barnen åt INTE men var väldigt nöjda för de fick mackor istället. Som alltid hoppade vi över nåt och den här gången blev det ingen muskot för vår del. Funkade bra utan men funkar säkert bra med oxå.
Receptet är från ELLE mat&vin Vardagslyx
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Efter veckor med slarv är vi nu tillbaks i matsedelns förlovade land! Och nu har jag bestämt att vi kör 8 olika teman varje vecka, så mycket lättare att äta varierat på det sättet och även större chans att vi provar nya rätter. Här är se...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|