Direktlänk till inlägg 12 april 2015
Om jag får säga det själv så är vi rätt OK duktiga på att äta fisk här hemma, eller iaf lax. Med annan fisk är vi betydligt sämre men häromdan blev vi bjudna på 2 goda rätter med kolja och det inspirerade till dagens födelsedagslunch med familjen.
Ägg & kräftsås 4 p
4 hårdkokta ägg
färsk gräslök
2 dl creme fraiche
1/2 citron
1 krm cayennepeppar
170 g kräftstjärtar (1 burk), avrunna
Gör så här:
Hacka äggen och blanda med övriga ingredienser.
Koka potatis.
Vänd torsk eller annan valfri fisk i mjöl och stek i riktligt med margarin/smör i stekpanna.
Servera med t.ex morötter eller gurka i stavar. Eller varför inte kokt broccoli, brukar ju passa till fisk.
Kommentar: enkelt, snabbt och gott och barnen åt det och gillade det. Alltid ett extra plus ju. Vi använde lättcreme fraiche för det hade vi hemma. Gräslök tar man mycket om man gillar det, annars lite mindre och likadant är det ju med citron.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Efter veckor med slarv är vi nu tillbaks i matsedelns förlovade land! Och nu har jag bestämt att vi kör 8 olika teman varje vecka, så mycket lättare att äta varierat på det sättet och även större chans att vi provar nya rätter. Här är se...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|