Mina köksäventyr

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2014

Pulled pork

Av Jessica - 21 oktober 2014 06:01

Så var det äntligen dax för oss oxå!

 

Att testa Pulled pork .... denna rätt man har hört så mycket om i flera år och blivit bjuden på men aldrig fått tummen ur att prova själv. Och varför kan man verkligen undra? 

 

Enkelt att laga.

Väldigt gott. 

 

Jag lånade en bok av Lisa Lemke på bibblan för några veckor sen  och det var det receptet som fick ligga till grund för helgens försök. Fast som vanligt har jag ändrat lite och nedan är det som blev vår variant. 

 

Pulled pork med BBQ-sås     4-6 p

 

1 msk start paprikapulver

1 msk råsocker

1 msk spiskummin

1 msk salt

 drygt 1 kg fläskkarré utan ben

2 stora gula lökar, skalade o klyftade

3 vitlöksklyftor, skalade o krossade

33 cl ljus öl

2 dl bbq-sås

svartpeppar

 

 

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop kryddorna och skär djupa snitt i karrén. Massera in kryddorna runt och och ner i snitten. 

Lägg lök o vitlök i en ugnsfast gryta med lock, lägg köttet ovanpå. Rör ihop öl och bbq-sås och häll detta över. 

Sätt på locket och ställ in i ugnen ca 4 - 4 1/2 timmar. Ös det gärna några gånger under tiden. När det är klart ska det gå att dra isär med gaffel.

Ta upp köttet och mixa det som är kvar till en slät sås. 

Lägg tillbaks köttet i grytan och med en del av den mixade såsen. Blanda och smaka av med salt & peppar. 

Servera med coleslaw på mjukt bröd.

 

 

 

Kommentar: i originalreceptet skulle man även använda chili i grytan och lime att pressa över det färdiga köttet. En smaksak för de som gillar sånt.... även korianderfrön o färsk koriander hoppade vi liksom en rökig bbq-sås då det inte är min melodi. Man skulle absolut inte använda en bbq-sås med honung.........fast det gjorde vi och tyckte att det funkade kanon. Vi åt med tortillabröd men har även tänkt testa med hamburgerbröd.

 

#lisalemke #pulledpork

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 29 april 2020 19:49


Med filmjölk och mycket riktigt smör går det ju knappt att misslyckas med bakningen. Kanske inte så nyttiga precis men iaf utan de mängder av tillsatser och konserveringsämnen som finns i köpebröden. 50 g jäst 6 dl filmjölk, fingervarm 2 tsk salt ...

Av Jessica - 12 april 2015 16:20


Om jag får säga det själv så är vi rätt OK duktiga på att äta fisk här hemma, eller iaf lax. Med annan fisk är vi betydligt sämre men häromdan blev vi bjudna på 2 goda rätter med kolja och det inspirerade till dagens födelsedagslunch med familjen.  ...

Av Jessica - 10 april 2015 19:54


Ibland vill man av olika anledningar dra ner på kolhydraterna och samtidigt fixa till nåt enkelt till kvällsmat och då är det inte mycket som slår en omelett. Här en variant med lax och spenat vilket är en av våra favoriter.   Omelett           ...

Av Jessica - 9 april 2015 09:36

Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen!   ...

Av Jessica - 9 april 2015 09:30


Hög tid att ta tag i det här med att äta vegetariskt!  Så har vi sagt rätt länge nu.... men så häromdan blev det faktiskt verklighet att vi provade en ny vegetarisk rätt. En som dessutom gick hem hos hela familjen - det gillas såklart.   Potati...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kolla gärna denna blogg

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards