Direktlänk till inlägg 9 april 2015
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen!
Pasta rosso 4 p
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
5 morötter (400 g), skalade och grovrivna.
500 g krossad tomat (gärna ekologisk om jag väljer)
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl creme fraiche
oregano eller basilika
salt & peppar
200 g champinjoner + 1 vitlöksklyfta
Gör så här:
Fräs lök, vitlök och morötter lite snabbt. Tillsätt krossad tomat, buljongtärning och creme fraiche och låt koka 15-20 minuter. Koka under tiden pastan.
Dela svampen i lagom bitar och stek i torr stekpanna tills den börjar bli torr, tillsätt då smör och hackad vitlök och stek ytterligare någon minut. Smaka av med salt & peppar.
Mixa såsen slät med stavmixer och smaka av med oregano eller basilika.
Servera med grönsallad och ett gott hembakt bröd.
Receptet är hämtat ur boken Mera Vego av Sara Ask & Lisa Bjärbo
#meravego #saraask #lisabjärbo
Efter veckor med slarv är vi nu tillbaks i matsedelns förlovade land! Och nu har jag bestämt att vi kör 8 olika teman varje vecka, så mycket lättare att äta varierat på det sättet och även större chans att vi provar nya rätter. Här är se...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | 11 |
12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|