Mina köksäventyr

Direktlänk till inlägg 8 april 2012

Hälsolimpor

Av Jessica - 8 april 2012 19:04

Hälsolimpor


50 g jäst

5 dl vatten

2 msk honung

2 tsk salt

1 burk kesella, 250 g

1 dl solroskärnor

1 dl linfrön

8 hackade katrinplommon

5 dl fint rågmjöl

Ca 10 dl vetemjöl special


Smula jästen i en bunke, värm vattnet till fingervarmt. Rör ut jästen i vattnet.

Tillsätt honung, salt, kesella, solroskärnor, linfrön, katrinplommon och rågmjölet. Arbeta in vetemjölet till en smidig deg. Låt jäsa ca 40 minuter.

TA upp och arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Dela i 2 delar och forma till limpor. Lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa 30 minuter.

Pensla bröden med vatten och strö över solroskärnor. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter. Knacka på brödets undersida, låter det ihåligt är det färdiggräddat.

Låt svalna och skär det inte förrän det är svalt.


 Kommentar: vi gillar ju inte frukt i maten så katrinplommonen hoppade vi över såklart, annars gott enl R. Själv har jag som vanligt inte testat eftersom jag inte är så förtjust i hembakt bröd.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 29 april 2020 19:49


Med filmjölk och mycket riktigt smör går det ju knappt att misslyckas med bakningen. Kanske inte så nyttiga precis men iaf utan de mängder av tillsatser och konserveringsämnen som finns i köpebröden. 50 g jäst 6 dl filmjölk, fingervarm 2 tsk salt ...

Av Jessica - 12 april 2015 16:20


Om jag får säga det själv så är vi rätt OK duktiga på att äta fisk här hemma, eller iaf lax. Med annan fisk är vi betydligt sämre men häromdan blev vi bjudna på 2 goda rätter med kolja och det inspirerade till dagens födelsedagslunch med familjen.  ...

Av Jessica - 10 april 2015 19:54


Ibland vill man av olika anledningar dra ner på kolhydraterna och samtidigt fixa till nåt enkelt till kvällsmat och då är det inte mycket som slår en omelett. Här en variant med lax och spenat vilket är en av våra favoriter.   Omelett           ...

Av Jessica - 9 april 2015 09:36

Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen!   ...

Av Jessica - 9 april 2015 09:30


Hög tid att ta tag i det här med att äta vegetariskt!  Så har vi sagt rätt länge nu.... men så häromdan blev det faktiskt verklighet att vi provade en ny vegetarisk rätt. En som dessutom gick hem hos hela familjen - det gillas såklart.   Potati...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kolla gärna denna blogg

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards