Direktlänk till inlägg 3 maj 2010
Den här receptet har jag snott i stort sett rakt av från min vän Linda som är så snäll att hon lägger ut lite nya recept då och då.
Fiskgratäng
4p
400 gram vit fiskfile´- torsk
25 g smör
4 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1dl grädde
1 fiskbuljongtärning
½-1tsk curry
½ citron, pressad saft
salt och svartpeppar
hackad dragon (vi tog torkad)
1 tomat, skivad
Smält smöret i en kastrull. Lägg i mjölet och fräs under omrörning. Häll i mjölken under vispning. Tillsätt grädde, buljongtärning, curry och sjud 5 minuter. Smaka av med citronsaft, salt och peppar & dragon.
Lägg fisken i en ungsfast form.
Krydda med salt och peppar. Lägg på tomat och häll över såsen.
Gratinera i ugn på 200 grader ca 25 minuter tills fisken är klar och gratängen har fått fin färg.
Servera med potatis el ris och sallad.
Kommentar: vår ugn är lite segare än normalsnittet så efter 30 minuter var fisken inte färdig, kanske berodde på att vårt block var fryst? Lät den stå inne totalt 45 minuter och då blev det bra. Missade att köpa grädde så vi körde bara på mjölk vilket fungerade bra. Vi lyxade till det och serverade mos till - supergott! Kommer vi göra fler gånger.
TACK LINDA!
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|