Direktlänk till inlägg 17 mars 2015
Direkt kopierat från vanliga bloggen.... så smidigt när det går snabbt att lägga in
nygamla recept!
Svarta lådan 4p
400 g nötfärs
1 gul lök
1 purjo
250 vitkål strimlad
1 msk rapsolja
5 msk japansk soya
5 msk balsamvinäger
3 msk farinsocker
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 chilipeppar
Fräs gul lök & färs först och sedan vitkål & purjo. Blanda allt och krydda med soja, vinäger, socker, vitlök & chili. Koka 10 min under lock.
Servera med ris och en gurksallad.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|