Direktlänk till inlägg 18 september 2012
Aldrig varit särskilt förtjust i kokta grönsaker och absolut inte i kokt blomkål. Luktar illa och smakar därefter har varit mina tankar.... ända tills ganska nyligen då jag själv ha testat på att koka både frysta o färska grönsaker, lite mer al dente så att det inte bara blir ett vattnigt mos i munnen. Tror det är det som varit felet innan.... att jag bara serverats mjuka mjuka mjuka grönsaker.
Så därför bestämde jag mig för att ta ytterligare ett blomkålssteg och testa soppa.
Blomkålssoppa 2 p
1 blomkålshuvud
1/2 gul lök
vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
2 dl matlagningsgrädde
lite citronsaft
salt & peppar
Kommentar: vi tog mindre mängd vispgrädde och mer vatten och det funkade kanon. Superenkelt att göra, går fort och jättegott verkligen! Lillebror gillar rätt mycket medan storasyster inte ens har smakat fast vi redan har gjort rätten två gånger.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|