Mina köksäventyr

Direktlänk till inlägg 12 juni 2011

SOLROSBULLAR

Av Jessica - 12 juni 2011 08:42

Supergoda solrosbullar som jäser över natten.


Solrosbullar                8-10 bröd

3 g jäst

300 g kallt vatten

390 g rågsikt

6-9 g salt

20 g honung

solroskärnor


På kvällen:

Blanda degen, rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan övriga ingredienser. Rör om tills allt blandats ordentligt, degen ska vara ganska lös. Täck med lock och låt stå i rumstemperatur 8-10 timmar.


På morgonen:

Sätt ugnen på 250 grader med en plåt i mitten. Skrapa ur degen på mjölat bakbord och dra ut till en långsmal rektangel. Vik ihop en gång på längden så att den blir ungefär som en baguette. Pensla med vatten och strö på solroskärnor och lite rågsikt. Låt jäsa ca 30 min.


 

Baka:

Dela degen i bitar och lägg på bakplåtspapper. Låt pappret glida över på plåten och sänk värmen till 250 grader. Baka bröden 15-20 minuter och låt sedan svalna på galler.


    


Kommentar: typ det första av alla bröd jag bakat som jag själv gillade, lite känsla av surdegskonsistens. Detta bakar vi nästa helg igen!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 29 april 2020 19:49


Med filmjölk och mycket riktigt smör går det ju knappt att misslyckas med bakningen. Kanske inte så nyttiga precis men iaf utan de mängder av tillsatser och konserveringsämnen som finns i köpebröden. 50 g jäst 6 dl filmjölk, fingervarm 2 tsk salt ...

Av Jessica - 12 april 2015 16:20


Om jag får säga det själv så är vi rätt OK duktiga på att äta fisk här hemma, eller iaf lax. Med annan fisk är vi betydligt sämre men häromdan blev vi bjudna på 2 goda rätter med kolja och det inspirerade till dagens födelsedagslunch med familjen.  ...

Av Jessica - 10 april 2015 19:54


Ibland vill man av olika anledningar dra ner på kolhydraterna och samtidigt fixa till nåt enkelt till kvällsmat och då är det inte mycket som slår en omelett. Här en variant med lax och spenat vilket är en av våra favoriter.   Omelett           ...

Av Jessica - 9 april 2015 09:36

Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen!   ...

Av Jessica - 9 april 2015 09:30


Hög tid att ta tag i det här med att äta vegetariskt!  Så har vi sagt rätt länge nu.... men så häromdan blev det faktiskt verklighet att vi provade en ny vegetarisk rätt. En som dessutom gick hem hos hela familjen - det gillas såklart.   Potati...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kolla gärna denna blogg

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards