Direktlänk till inlägg 12 juni 2011
Supergoda solrosbullar som jäser över natten.
Solrosbullar 8-10 bröd
3 g jäst
300 g kallt vatten
390 g rågsikt
6-9 g salt
20 g honung
solroskärnor
På kvällen:
Blanda degen, rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan övriga ingredienser. Rör om tills allt blandats ordentligt, degen ska vara ganska lös. Täck med lock och låt stå i rumstemperatur 8-10 timmar.
På morgonen:
Sätt ugnen på 250 grader med en plåt i mitten. Skrapa ur degen på mjölat bakbord och dra ut till en långsmal rektangel. Vik ihop en gång på längden så att den blir ungefär som en baguette. Pensla med vatten och strö på solroskärnor och lite rågsikt. Låt jäsa ca 30 min.
Baka:
Dela degen i bitar och lägg på bakplåtspapper. Låt pappret glida över på plåten och sänk värmen till 250 grader. Baka bröden 15-20 minuter och låt sedan svalna på galler.
Kommentar: typ det första av alla bröd jag bakat som jag själv gillade, lite känsla av surdegskonsistens. Detta bakar vi nästa helg igen!
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|