Direktlänk till inlägg 20 april 2010
Hade en del lövbiff liggandes i frysen så idag fick det bli en gryta med lövbiff - en helt vanlig tisdag!
Egentligen skulle det vara Allt-i-ett men jag räknar med att få någon portion att frysa in och vill helst inte ha potatis i frysen, därför serverar jag dem vid sidan av och ändrar lite i receptet.
Snabbgryta 4p
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 chili
2 köttbuljongtärningar
1 msk paprikapulver
svartpeppar
250 g champinjoner
400 g lövbiff, strimlad
500 g passerade tomater
nån dl vatten
Hacka lök & vitlök, fräs detta tillsammans med lövbiff. Krydda och häll på lite vatten, tomater & buljongtärningar.
Låt puttra ca 10 minuter.
Servera med kokt potatis:
Kommentar: är inte så där väldigt förtjust i grytor med tomatsås men denna var faktiskt helt OK. En 3/5 i betyg iaf och kommer säkerligen göras fler gånger. Var lite slarvig och tog inte bort alla senor på lövbiffen - det gör jag nästa gång! Inte gott med segt kött. Vårt chilipulver var slut så det hoppade jag men tack vare paprikan blev det ändå mycket smak.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 | 20 | 21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
|||
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||||
|