Senaste inläggen
Hittade några recept på min vanliga blogg, har inte riktigt koll på om jag redan har lagt upp dem här men om jag har så får det bli dubbelt...
Biff med feta 4 p
500 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
salt & peppar
2 tomater i tärningar
fetaost i tärningar
1 pkt grädde - matlagnings eller mellan
1-2 msk kalvfond
Häll ev lite mjölk eller vatten beroende på hur mycket sås man vill ha
Låt puttra tills biffen är färdig.
Servera med klyftpotatis och sallad, gärna med fetaost & rödlök.
Ytterligare en rätt inspirerad av Jamie Oliver som har kommit att bli en nygammal favorit här i huset.
Pestopasta med kyckling
kycklingfilé
färsk pasta
färska bönor
pesto
vitlök
körsbärstomater
En dressing vi käkade för första gången i somras men som är så jättegod ihop med bulgur att man gott kan äta den även på vintern. Idag testar vi ihop med varmrökt lax, ägg och lite annat smått o gott.
Vitlöksdressing
3 msk olja, t.ex rapsolja
1 msk olivolja med basilikasmak
1/2 tsk honung
1 1/2 - 2 msk senap
1 vitlöksklyfta, pressad
ett stänk vitvinsvinäger
salt & peppar
vatten
Idag testade vi ytterligare en ny rätt och vilken succé! En rätt som gick hem hos oss båda (i matsammanhang räknas tyvärr inte något av barnen) och som vi kommer laga många gånger framöver. Dessutom kände vi både att det här kan man äta vardag som fest och som lite extra plus tog den inte många minuter att laga.
Krämig kycklinggryta med dragon och sparris 4-6 p
4 kycklingfiléer
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
3 1/2 dl kycklingbuljong
1 liten bunt färsk dragon
175 g färsk sparris
3 msk creme fraiche
salt & peppar
olja
(grädde, maizena)
Kommentar: som vanligt tyckte vi det var lite snålt med sås så vi tog lite grädde också samt redde med maizena. Hade inte färsk dragon utan körde torkad och det funkade perfekt. Eftersom vi gillar sparris dubblade vi mängden i receptet. Ska vi bjuda på det kommer vi nog hälla av såsen och mixa den innan servering så man inte ser lökbitarna. Mer vitlök funkar nog oxå..... som ofta.
Snabbt, gott och enkelt. Dessutom hyfsat billigt! Det här var supersmarrigt!
Burgare 4p
500-600 g kalv eller nötfärs
kruksallat
knaperstekt bacon
tomater i skivor
mozzarella i skivor
basilika
ciabatta
rostad vitlöksyoghurt
Kommentar: till den rostade vitlöksyoghurten använde vi bara några rostade vitlöksklyftor (10 min i ugnen eller så) som vi blandade med turkisk yoghurt, salt o peppar och lite olivolja.
Snart helg och dax att testa lite nytt för här hemma har vi kört på i gamla vanliga vardagsträsket ända sen julhelgerna. Tacos är ju en kär fredagsklassiker men här serverad på ett lite annorlunda sätt...
Tacos med rödkålssallad 4 p
400 g rödkål
1 1/2 lime
3 avokado
1 vitlöksklyfta
250 g körsbärstomater
4 salladslökar
500 g nötfärs
1 1/2 tsk spiskummin
1 1/2 tsk paprikapulver
1 pkt små tortillas
salt & peppar
olja
Kommentar: morgondagens käk.... återkommer när vi testat
Om man vill byta ut kött mot en "semi-vegetarisk" rätt nån gång ibland så har jag en tonfisksås som är helt rätt. Tonfisk på burk kan man väl inte räkna som "riktig" fisk?? Och snabbt går det oxå så en alldeles perfekt vardagsrätt.
Vi serverar ofta bandpasta till men vilken annan sorts pasta som helst funkar ju bra.
Tonfisksås 4-6 p
2 burkar tonfisk i olja
3 msk mjöl
1 dl mjölk
2 dl creme fraiche
1 tsk paprikapulver
1 fiskbuljongtärning
saften av 1 pressad citron
finklippt dill
Kommentar: betydligt godare än det ser ut.... och en av mina absoluta favoriter till "billiga veckan". Funkar bra även med lätt creme fraiche eller som idag, med lite gräddfil då vi behövde tömma kylen.
För er som ännu inte testat att baka långjästa bröd kommer här ett recept som ni bara måste testa. Superenkelt att göra och godare än det mesta jag har smakat...
Durumbröd
3 g jäst
300 g kallt vatten
90 g durumvetemjöl
300 g vetemjöl special
6-9 g salt
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 | 30 |
||||||
|