Direktlänk till inlägg 12 maj 2014
Varje höst när det är dax för barnen att sälja jultidningar så brukar jag passa på att köpa minst en receptbok, antingen mat eller kakor eller kanske både och. Hösten 2011 köpte jag en bok som heter "Matkalender 2012" och den plockade vi fram för några månader sen och försöker nu laga minst av recepten varje vecka eftersom det finns något för både vardag och fest, dessutom enkla och smidiga.
Det här lagade vi för några veckor sen.
Vårkyckling 6 p
800 g kycklingfilé
1 gul lök
3 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk kycklingfond
2 msk mango chutney
1/2 tsk sambal oelek
1 röd paprika
1 pkt bacon
Dela varje filé i tre bitar, bryn i smör och salta & peppra.
Klyfta löken och låt den fräsa med kycklingen.
Tillsätt grädde, creme fraiche, fond, mango chutney och sambal oelek. Låt koka upp. Häll allt i en ugnsfast form och strö över strimlad paprika.
Stek baconet knaprigt och strö även det över kycklingen.
Gratinera på 225 grader i ca 20 minuter.
Kommentar: fantastisk enkelt och jättegott, som vanligt serverade vi ugnspotatis till samt en sallad, eller om det kanske var sparris, minns inte riktigt. Oväntat gott med den klyftade löken till. Vill man ha mer smak är det ju bara att öka mängden sambal, den här varianten blev alldeles lagom smakrik.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|