Mina köksäventyr

Direktlänk till inlägg 31 juli 2013

Lasagne

Av Jessica - 31 juli 2013 13:42

Att det var länge sen jag uppdaterade här är väl en rejäl underdrift!!! Men matlagningen hemma har inte bjudit på något utöver det vanliga på vääääldigt länge.... men här är iaf en ny variant på lasagne som vi provat några gånger och som vi gillar.


Lasagne

500 g köttfärs eller högrev att mala 
100 g champinjoner 
100 g rökt sidfläsk 
1 burk passerade tomater (400-500 g) 
1 dl tomatpuré 
4 st vitlöksklyftor 
2 msk olivolja 
2 msk smör 
salt 
svartpeppar 
100 g prästost att riva 
10 st lasagneplattor (gröna) 

Bechamel

7 dl mjölk 
2 dl vispgrädde 
100 g smör 
1 dl vetemjöl 
Muskotnöt(riv några drag) 
peppar 
salt 

 

1. Köttfärssås
Mal köttet om du väljer att göra det själv.

2. Skär sidfläsket och chapinjonerna fint.

3. Finhacka vitlöken.

4. Fräs köttet i en panna med smör tills det blir brynt.

5. Fräs sedan sidfläsket, champinjonerna och vitlöken i lite olivolja tills det blir gyllenbrynt.

6. Avsluta med att ha i tomatpurén.

7. Lägg alltsammans i en tjockbottnad gryta (gärna en järngryta) och häll i den passerade tomaten.

8. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

9. Låt alltsammans puttra i grytan 30-40 minuter.

10. Bechamelsås
Värm upp grädde och mjölk.

11. Smält smöret i en annan kastrull och pudra över mjölet.

12. Rör om med en visp så att mjölet löser sig i smöret ordentligt.

13. Slå i hälften av den varma gräddmjölken och rör om så det blir slätt och fint.

14. Slå i resten och vispa om.

15. Låt sjuda sakta i 5-10 minuter.

16. Smaka av med salt, peppar och några drag på muskotnöten.

17. Lasagne
Ta en något djupare ugnsform och lägg ett lager plattor i botten.

18. Varva med ett lager bechamelsås och riven ost och ett lager med köttfärs.

19. Fortsätt tills alla plattor är slut och avsluta lasagnen med ett sista lager av köttfärsås, bechamel samt ost.

20. Sätt in i ugnen och grädda din lasagne i 20-30 minuter i 200 grader.

 

 

En dag med bättre uppkoppling än idag så lovar jag att uppdatera med både bilder och våra egna smaktankar :)

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 29 april 2020 19:49


Med filmjölk och mycket riktigt smör går det ju knappt att misslyckas med bakningen. Kanske inte så nyttiga precis men iaf utan de mängder av tillsatser och konserveringsämnen som finns i köpebröden. 50 g jäst 6 dl filmjölk, fingervarm 2 tsk salt ...

Av Jessica - 12 april 2015 16:20


Om jag får säga det själv så är vi rätt OK duktiga på att äta fisk här hemma, eller iaf lax. Med annan fisk är vi betydligt sämre men häromdan blev vi bjudna på 2 goda rätter med kolja och det inspirerade till dagens födelsedagslunch med familjen.  ...

Av Jessica - 10 april 2015 19:54


Ibland vill man av olika anledningar dra ner på kolhydraterna och samtidigt fixa till nåt enkelt till kvällsmat och då är det inte mycket som slår en omelett. Här en variant med lax och spenat vilket är en av våra favoriter.   Omelett           ...

Av Jessica - 9 april 2015 09:36

Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen!   ...

Av Jessica - 9 april 2015 09:30


Hög tid att ta tag i det här med att äta vegetariskt!  Så har vi sagt rätt länge nu.... men så häromdan blev det faktiskt verklighet att vi provade en ny vegetarisk rätt. En som dessutom gick hem hos hela familjen - det gillas såklart.   Potati...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kolla gärna denna blogg

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards