Mina köksäventyr

Direktlänk till inlägg 14 januari 2013

Durumbröd

Av Jessica - 14 januari 2013 20:15

För er som ännu inte testat att baka långjästa bröd kommer här ett recept som ni bara måste testa. Superenkelt att göra och godare än det mesta jag har smakat...

 

Durumbröd 

3 g jäst

300 g kallt vatten

90 g durumvetemjöl

300 g vetemjöl special

6-9 g salt

 

  • Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sen mjöl o salt. Rör ihop med en sked tills det har blandats ordentligt. Täck bunken med lock och låt stå i rumstemperatur 8-10 timmar.
  • Strö rikligt med mjöl på en bakhandduk och skrapa försiktigt degen ur bunken. Dra den till en kvadrat och vik ner övre långsidan mot mitten och vik sedan upp nedre långsidan så att skarven hamnar på mitten. Vänd degen så att skarven hamnar nedåt och vik handduken löst över brödet. Låt jäsa 40 minuter och glöm inte bort att sätta på ugnen på 250 grader, sätt samtidigt in en plåt så att den hinner bli varm.
  • Vänd över degen på ett bakplåtspapper så att skarven hamnar uppåt. Låt papper och bröd glida in på den varma plåten. Efter 15 minuter kan man öppna och vädra lite. Fortsätt att vädra var 5e minut tills brödet stått inne 30-35 minuter. Om brödet börjar få för mycket färg kan man sänka temperaturen till 200 eller 225 grader. 
  • Låt svalna på ett galler.

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 29 april 2020 19:49


Med filmjölk och mycket riktigt smör går det ju knappt att misslyckas med bakningen. Kanske inte så nyttiga precis men iaf utan de mängder av tillsatser och konserveringsämnen som finns i köpebröden. 50 g jäst 6 dl filmjölk, fingervarm 2 tsk salt ...

Av Jessica - 12 april 2015 16:20


Om jag får säga det själv så är vi rätt OK duktiga på att äta fisk här hemma, eller iaf lax. Med annan fisk är vi betydligt sämre men häromdan blev vi bjudna på 2 goda rätter med kolja och det inspirerade till dagens födelsedagslunch med familjen.  ...

Av Jessica - 10 april 2015 19:54


Ibland vill man av olika anledningar dra ner på kolhydraterna och samtidigt fixa till nåt enkelt till kvällsmat och då är det inte mycket som slår en omelett. Här en variant med lax och spenat vilket är en av våra favoriter.   Omelett           ...

Av Jessica - 9 april 2015 09:36

Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen!   ...

Av Jessica - 9 april 2015 09:30


Hög tid att ta tag i det här med att äta vegetariskt!  Så har vi sagt rätt länge nu.... men så häromdan blev det faktiskt verklighet att vi provade en ny vegetarisk rätt. En som dessutom gick hem hos hela familjen - det gillas såklart.   Potati...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kolla gärna denna blogg

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards