Direktlänk till inlägg 4 januari 2013
Igår skulle vi ha folk och som vanligt funderades det här hemma vad vi skulle bjuda till efterätt. Kollade runt lite och hittade ett recept på kladdkakscheesecake som lät riktigt gott! Så jag har kopierat receptet rakt av ...
Chokladkaka med cheesecakefyllning
150 gram smör
2 st ägg
1,5 dl socker
1 dl krossade pepparkakor och/eller digestivekex
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
Fyllning
2 st ägg
1 st pressad limefrukt
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl socker
400 gram philadelphiaost
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg och socker poröst, blanda i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao.
4. Häll i smöret och de krossade kexen och rör till en jämn smet.
5. Bröa en springform och ha i chokladsmeten och grädda i 15 minuter.
Gör under tiden cheesecakesmeten.
6. Vispa ägg, lime, vaniljsocker och socker. Rör ner philadelphiaosten.
7. Ta ur formen med kladdkakan i efter 15 minuter och häll i cheesecakefyllningen. Grädda ytterligare 30 minuter. Kakan skall fortfarande vara lite kladdig i mitten.
Kommentar: döpte direkt om kakan till chokladkaka istället för kladdkaka för min blev allt annat än kladdig. Men rätt god ändå med vispad grädde till. Men istället för att testa igen tror jag att jag ska leta upp ett gammalt recept på muffins med liknande innehåll som jag har för mig var riktigt goda.Ber att få återkomma när jag hittat det jag söker...
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 | 15 | 16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 | 27 |
|||
28 | 29 |
30 |
31 |
||||||
|