Direktlänk till inlägg 24 november 2012
Att baka bröd i form är alltid svårt men för den skull slutar jag inte att försöka... här ett bröd med ganska mycket sirap men även fröer och fullkornsmjöl för att hålla magen igång!
Fullkornsbröd 2 st
1 liter naturell yoghurt
1 pkg jäst
1 dl mörk sirap
2 dl linfrön
1+1 dl solrosfrön
1+1 dl pumpafrön
1 msk salt
10 dl fullkornsmjöl av dinkel, 600 g
4 dl fint rågmjöl, 220 g
smör till formarna
Kommentar: gräddade de här bröden 30 minuter mer än i receptet men ändå kom de inte upp i några 98 grader, men kändes hyfsat torra och kniven blev inte heller kladdig när jag skar upp det. Smaken var sådär enl mannen så kanske testar jag med några kryddor nästa gång... för jag måste nog baka det iaf en gång till innan jag ger upp...
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
24 | 25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|