Mina köksäventyr

Direktlänk till inlägg 1 oktober 2012

Lindas köttfärsslimpa

Av Jessica - 1 oktober 2012 20:01

För nåt år sen eller så var jag och barnen hos bästa Linda och käkade en lunch och då bjöd hon på den enkla och geniala köttfärsslimpan som hon hade hittat i en av Emma Hamberg och Anette Rosvalls härliga böcker. Vi gör den aldrig efter recept längre utan det blir av det vi kommer ihåg och som finns hemma....men ungefär det här har vi väl alltid i!


Köttfärsslimpa allt i ett

 

ca 500 g blandfärs

hackad lök eller löksoppepulver

1 ägg

1-2 msk kalvfond

salt & peppar

kinesisk soya


potatisklyftor

morotsstavar

palsternacksklyftor

rödlök i bitar


1 buljongtärning + 2-3 dl vatten = buljong


  • Blanda alla ingredienser till köttfärslimpan och forma limpan i mitten av en ugnsäker form. Pensla limpan med lite soya och lägg grönsakerna runt om (droppa gärna lite soya på dem oxå) och skjuts in i ugnen på 200-225 grader nånting...
  • Efter 20 minuter ungefär hoppas jag att du iaf har rört om i potatisblandningen nån gång och då är det lagom att hälla på buljongen och sen låta formen stå i ugnen ytterligare 20-25 minuter. 
  • Servera gärna med lingonsylt och ytterligare grönsaker om ni har lust, annars - låt bli!

Kommentar: gudagott och gudaenkelt och en av våra absoluta vardagsfavoriter här hemma (jag vet att jag har väldigt många favoriter men jag gillar helt enkelt mat) och jag fattar liksom inte att jag inte kunde komma på det här själv    om man väljer grönsaksbuljong i geleform (i en sån där liten plastförpackning) så har vi fått för oss att det smakar mer än om man väljer vanlig tärning, men annars funkar ju köttbuljong oxå bra.


 
 
Ingen bild

Anna o Wille

6 november 2012 19:27

Nu har jag testat ännu ett av dina recept och även detta gillade vi skarpt.... :)
Kommer vi absolut testa igen...!

Kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 29 april 2020 19:49


Med filmjölk och mycket riktigt smör går det ju knappt att misslyckas med bakningen. Kanske inte så nyttiga precis men iaf utan de mängder av tillsatser och konserveringsämnen som finns i köpebröden. 50 g jäst 6 dl filmjölk, fingervarm 2 tsk salt ...

Av Jessica - 12 april 2015 16:20


Om jag får säga det själv så är vi rätt OK duktiga på att äta fisk här hemma, eller iaf lax. Med annan fisk är vi betydligt sämre men häromdan blev vi bjudna på 2 goda rätter med kolja och det inspirerade till dagens födelsedagslunch med familjen.  ...

Av Jessica - 10 april 2015 19:54


Ibland vill man av olika anledningar dra ner på kolhydraterna och samtidigt fixa till nåt enkelt till kvällsmat och då är det inte mycket som slår en omelett. Här en variant med lax och spenat vilket är en av våra favoriter.   Omelett           ...

Av Jessica - 9 april 2015 09:36

Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen!   ...

Av Jessica - 9 april 2015 09:30


Hög tid att ta tag i det här med att äta vegetariskt!  Så har vi sagt rätt länge nu.... men så häromdan blev det faktiskt verklighet att vi provade en ny vegetarisk rätt. En som dessutom gick hem hos hela familjen - det gillas såklart.   Potati...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kolla gärna denna blogg

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards