Direktlänk till inlägg 25 september 2012
Ny vecka och nya utmaningar, igår testade vi en ny rätt igen!! Alltid lika roligt att se om det blir lyckat eller inte...
Jättebiff med röd bulgur 4p
Biff:
3/4 dl ströbröd
1 1/2 dl mjölk
500 g nötfärs
1 1/2 tsk spiskummin
2 msk hackad mynta eller persilja
1 ägg
salt & svartpeppar
Bulgur:
4 port kokt bulgur blandas med
1-2 dl ajvar relish
ev mynta eller persilja
Tzatziki:
1 liten gurka + salt
2 dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta, pressad
olja, salt & peppar
Kommentar: en klar vardagsfavorit som var väldigt enkel o snabb att göra (enl mannen som lagade maten). Barnen gillade vilket verkligen är ett plus, J åt tre "köttbullar" som hon kallade bitarna och lillebror åt en rejäl klick med bulgur, som vi serverade utan ajvar till barnen.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|