Direktlänk till inlägg 8 april 2012
Jag har aldrig varit särskilt förtjust i müsli men den här hemmagjorda favoriten är riktig god tillsammans med vaniljyoghurt.
Hemmagjord müsli
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl linfrö
1 dl havrekli
2 dl pumpafrö/solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 tsk salt
2 dl blandade nötter
1 dl flytande honung
½ dl rapsolja
2 dl äppeljuice
200 g torkad frukt
Blanda alla torra ingredienser utom frukten. Häll över olja, juice och honung. Blanda runt. Rosta ca 30 min på 200 grader. Rör om då och då. Låt svalna och blanda sen i frukten.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|