Direktlänk till inlägg 1 november 2011
400 gram | mager nötfärs |
2 klyfta | vitlök |
1 msk | margarin |
100 gram | små gula lökar |
200 gram | champinjoner |
2.5 dl | matlagningsvin rött |
0.5 msk | sojasås |
2 msk | koncentrerad tomatpuré |
1 tsk | timjan |
2 st | lagerblad |
1 st | köttbuljongtärning |
Stek köttfärsen, hälften åt gången, tillsammans med pressad vitlök i en stekpanna. Lägg över köttfärsen i en kastrull eller liten gryta. Stek lök och champinjoner i stekpannan och lägg över det i kastrullen. Tillsätt matlagningsvin, soja, tomatpuré, timjan, lagerblad och buljongtärning. Låt färsgrytan småkoka i 10 minuter. Servera färsgrytan med potatis/mos och sallad.
Kommentar: verkligt gott och väldigt enkelt, kanske tar jag lite mer champinjoner nästa gång. Potatismos är ju inte så nyttigt så kanske testar vi att käka ris till nästa gång.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|