Direktlänk till inlägg 1 november 2011
Fantasin tryter här hemma så nu testar vi lite viktklubbsrecept, kopierat i stort sett rakt av. Man skulle visst ha rotselleri och kålrot till oxå men det tog jag bort. Vi kör nog mer morötter istället.
500 gram | kycklingfilé |
5 dl | vatten |
0.5 tsk | salt |
100 gram | gul lök i klyftor |
200 gram | morötter i bitar |
6 st | vitpepparkorn |
3 st | lagerblad |
dillsås: | |
1 msk | margarin, ev mjölkfri |
2 msk | vetemjöl |
1 dl | vispgrädde, ev laktosfri |
salt och peppar | |
1 dl | finhackad dill |
1 kg | potatis |
Dela kycklingen en gång på längden. Lägg kyckling, vatten, salt, lök, morötter, peppar och lagerblad i en kastrull. Låt kycklingen koka i 10-15 minuter. Ta upp en bit efter 10 min och skär i den. När kycklingen är färdig - sila några dl av buljongen, resten kan vara kvar i kastrullen tillsammans kycklingen. Såsen: Smält margarinet i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med grädde (använd en magrare grädde om du vill det) och ca 3 dl buljong. Tillsätt salt, peppar och dill. Ät kycklingen med dillsås samt kokt potatis, rotselleri och kålrot (koka potatis, rotselleri och kålrot i samma gryta).
Kommentar: Enkelt och gott! Har vi redan skrivit upp på som favorit som får återkomma om några veckor.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|