Direktlänk till inlägg 6 september 2011
Okej, biskvier kanske inte direkt än nån småkaka men den passade inte in i nån annan kategori heller!
Chokladbiskvier 30-35 st
Till bottnarna:
250 g mandelmassa (färdigköpt)
1 1/2 dl socker
3/4 dl äggvita (3 st)
Smörkrämen:
250 g mjukt smör
knappt 3 dl florsocker
35 g smält kokosfett
Sjuden kräm:
1 1/2 dl vispgrädde
1 äggula
2 tsk potatismjöl
Smaksätts med:
2 tsk vaniljsocker
100 g smält choklad
Till garnering:
150 g mörk choklad
1 msk olja (ej olivolja)
Kommentar: glömde oljan i chokladblandningen och det gick bra ändå, däremot fick jag inte riktigt chokladen att räcka till. I originalreceptet ska det bli 70 kakor men då måste de bli riktigt riktigt små. Mina kakor blev ca 5 cm.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|