Mina köksäventyr

Direktlänk till inlägg 6 september 2011

Chokladbiskvier

Av Jessica - 6 september 2011 14:07

Okej, biskvier kanske inte direkt än nån småkaka men den passade inte in i nån annan kategori heller!


Chokladbiskvier                           30-35 st

Till bottnarna:

250 g mandelmassa (färdigköpt)

1 1/2 dl socker

3/4 dl äggvita (3 st)

Smörkrämen:

250 g mjukt smör

knappt 3 dl florsocker

35 g smält kokosfett

Sjuden kräm:

1 1/2 dl vispgrädde

1 äggula

2 tsk potatismjöl

Smaksätts med:

2 tsk vaniljsocker

100 g smält choklad

Till garnering:

150 g mörk choklad

1 msk olja (ej olivolja)


 


  • Blanda allt till bottnarna, lägg degen i en spritspåse med rakt munstycke (viktigt!). Spritsa degen i små klickar, ca 1 tsk i varje, på lätt mjölat bakplåtspapper.
  • Grädda i 175 grader ca 9-10 minuter. Lossa kakorna när de har svalnat.
  • Rör ihop smörkrämen.
  • Sjud krämen på svag värme så att den inte skär sig. Blanda sen med det rörda smöret.
  • Rör sist i smält choklad och vaniljsocker. Låt kallna och ställ sedan in krämen i kylskåpet så att den stadgar sig lite.
  • Bred krämen på bottensidan av kakorna, lite toppigt. Ställ in kakorna i kylen nån timme innan det är dags att doppa dem i chokladen.
  • Smält chokladen och rör ner oljan, häll blandningen i en djup skål och doppa hastigt ner kakorna. Låt stelna i rumstemperatur men förvara sen kakorna i kylen.

Kommentar: glömde oljan i chokladblandningen och det gick bra ändå, däremot fick jag inte riktigt chokladen att räcka till. I originalreceptet ska det bli 70 kakor men då måste de bli riktigt riktigt små. Mina kakor blev ca 5 cm.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 29 april 2020 19:49


Med filmjölk och mycket riktigt smör går det ju knappt att misslyckas med bakningen. Kanske inte så nyttiga precis men iaf utan de mängder av tillsatser och konserveringsämnen som finns i köpebröden. 50 g jäst 6 dl filmjölk, fingervarm 2 tsk salt ...

Av Jessica - 12 april 2015 16:20


Om jag får säga det själv så är vi rätt OK duktiga på att äta fisk här hemma, eller iaf lax. Med annan fisk är vi betydligt sämre men häromdan blev vi bjudna på 2 goda rätter med kolja och det inspirerade till dagens födelsedagslunch med familjen.  ...

Av Jessica - 10 april 2015 19:54


Ibland vill man av olika anledningar dra ner på kolhydraterna och samtidigt fixa till nåt enkelt till kvällsmat och då är det inte mycket som slår en omelett. Här en variant med lax och spenat vilket är en av våra favoriter.   Omelett           ...

Av Jessica - 9 april 2015 09:36

Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen!   ...

Av Jessica - 9 april 2015 09:30


Hög tid att ta tag i det här med att äta vegetariskt!  Så har vi sagt rätt länge nu.... men så häromdan blev det faktiskt verklighet att vi provade en ny vegetarisk rätt. En som dessutom gick hem hos hela familjen - det gillas såklart.   Potati...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kolla gärna denna blogg

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards