Direktlänk till inlägg 5 september 2011
De här supersmarriga små godisbitarna fick hamna i kategorin småkakor - rätt eller fel? Testa de iaf, enkla att göra...
Dumlekakor 24 st
200 g smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Mixa eller rör ihop detta, ställ degen kallt en stund.
Dela under tiden 12 st dumlekolor så det totalt blir 24 bitar.
Dela degen i 24 bitar (ca 20g/styck).
Tryck in en halv dumle och gör som en liten boll.
Lägg bollen i en foliemuffinsform.
Grädda i 10 minuter i 200 grader.
Tag ut plåten och lägg en Noblesse på varje kaka direkt så den smälter.
När kakorna svalnat – förvara dem gärna i kylen eller frysen.
Lite suddig men bästa (=enda) bilden jag hade!
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|