Direktlänk till inlägg 5 september 2011
Alltid lika enkla och goda!
Kolasnittar
100 g mjukt smör - ej margarin
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl mjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
ev 1 tsk malen ingefära (jag brukar inte ha i det)
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, socker och sirap krämigt.
3. Blanda mjöl, bikarbonat & vaniljsocker och vänd ner det i smeten.
4. Dela degen och rulla till 2 längder.
5. Lägg längderna på en plåt och platta till dem LITE. Räffla med gaffel.
6. Grädda i mitten av ugnen till gyllenbruna, ca 12-15 min.
7. Låt dem svalna en aning och skär sedan på snedden. Låt svalna helt på plåten.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|