Direktlänk till inlägg 19 juni 2011
Ett recpet från Allt om Mat som jag ändrat lite för att få det sådär exakt som vi ville ha det....
KALOPS 4 p
600 g grytbitar av nöt
1 gul ök i kvartar
1 morot i bitar
3 lagerblad
5 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
1 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
1 msk mjöl
1 mörk oxbuljongtärning
1/2 l vatten
1/1 -1 tsk salt
salt & peppar
mjölk / grädde
maizenaredning
Bryn grytbitar så att de får en fin yta, salta och peppra. Lägg i lök och morot och låt fräsa med en stund. I med övriga ingredienser och låt småkoka på locket på glänt 1 1/2 - 2 timmar. Häll på grädde och red med maizena.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|