Direktlänk till inlägg 6 mars 2011
Till varje svensk helg hör väl numera taco i nån form, har förstått att åtminstone de flesta barnfamiljer äter tacos eller pizza på fredagar.... vi har inte hamnat i den kategorin än men igårkväll testade vi ett nytt lite annorlunda recept.
Överbakad kycklinggratäng med tex-mex 4 p
Mos:
8 potatisar
salt
1 dl grädde
1 klick smör/margarin
1 ägg
riven parmesan
Fyllning:
1 gul lök, hackad
10 champinjoner, klyftade
1 röd paprika, hackad
2 rätt stora kycklingfiléer, mindre bitar
1 påse tacokrydda
3 msk lätt creme fraiche
2 dl mellangrädde
80-100 g fryst avrunnen spenat
2 dl riven ost, gärna tex-mex
Kommentar: GOTT!! Nästa gång tar vi nog lite mer tacokrydda för att få lite mer smak. Kanske kan man även ha i lite mer kyckling, beror på hur förtjust man är i champinjoner. Smidigt att förbereda om man har gäster. Blir nog en klar fredagsfavorit här hemma. JÄDRANS GOTT var mannens kommentar!
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | ||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|