Direktlänk till inlägg 10 januari 2011
Recept är till för att göras om efter den egna plånboken eller bara tycke och smak. Hittade mängder av nya recept i senaste Matmagasinet och här är vår variant på Swedish invasion.
Swedish invasion 4 p
2 dl ris
6 kokta ägg
1 1/2 msk smör
1 1/2 msk mjöl
3 dl mjölk
2 dl lätt creme fraiche
salt & peppar
1/2 dl persilja
1/2 - 1 tsk curry
3 laxbitar
Gör så här:
Kommentar: i originalreceptet använder man saffran istället för curry, kan testas för den som gillar saffran. De har inte heller lax i gratängen utan gör den helt vegetarisk och serverar skinka vid sidan om.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 | 11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
31 |
|||||||||
|