Direktlänk till inlägg 27 december 2010
Såg på Ernst Jul på TV i förra veckan och där gjorde han en sallad som verkligen såg supersmarrig ut. Kolla länken för ursprungsreceptet.
Bestämde oss för att testa den på julbordet då jag gärna vill ha fler fräscha, enkla och lätta recept som motvikt till det feta och stekta.
Vår variant blev såhär:
1 kruksallad
1 påse färdigblandad mixsallad
1 dl hasselnötter, rostade
rejält lagrad herrgårdsost
2 anjoupäron
1/2 granatäpple
Dressing:
saft från 1 apelsin
1/2 - 1 msk balsamvinäger
rapsolja, några matskedar
1 msk flytande honung
salt & peppar
Gör så här:
Kommentar: välj ett riktigt moget granatäpple, det gjorde inte vi! Nästa gång tar vi lite fler nötter eller testar valnötter. Överlag ger vi detta väldigt högt betyg och denna rätt kommer med största sannolikhet att bli ett stående inslag på vårt julbord men även på andra bufféer.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|