Direktlänk till inlägg 14 september 2010
Vi delade ju upp matlagningen på kalaset och Linda valde äppelpaj med toscatäcke, precis samma recept som vi själva valde helgen före när vi oxå hade kalas.
Riktigt mumsig paj som nyss vann 1:a pris i Allt om mat's stora pajtävling! Lite krångligt att göra men ibland finns ju både mer ork och tid!
Äppelpaj
Deg:
3 dl mjöl
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
5 röda syrliga äpplen
2 msk smör
2 msk råsocker
1 tsk krossade kardemummakärnor
1 msk pressad citron
Toscasås:
150 g sötmandel
150 g smör
1 3/4 dl socker (150 g)
3 msk mjöl
1 1/2 msk vispgrädde
Kommentar: till degen använde vi margarin och det funkade utan problem. Hade Granny smith som ju är gröna och blandade dessa med vanliga sötare röda äpplen och det blev oxå gott.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 | 7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|