Direktlänk till inlägg 11 juni 2010
Här får ni två recept i ett och samma!
Har gjort min egen variant som vanligt men presenterar även grundreceptet för den som vill göra ett annorlunda potatismos att kanske servera till stekt fisk eller kött?
Grundrecept grönsaksröra
1/2 sötpotatis
1 bukett broccoli
1 bukett blomkål
2 msk grädde
1 1/2 dl vatten
2 msk smör
oregano
Hacka och koka med oregano till mjukt. I med smör och grädde och låt puttra. Mixa!
Min variant: grönsaks & färsröra
drygt 1/2 sötpotatis, tärnad
1/2 blomkålshuvud (litet)
6 bukett broccoli
50 g blandfärs
1 dl kokvatten
2-3 msk flytande smör & rapsolja
2-3 msk mellangrädde
1-2 msk oregano
Koka potatis, blomkål, broccoli & färs ca 20 min. Häll av kokvattnet i en bunke.
Mixa tillsammans med 1 dl av kokvattnet, grädde, smör och oregano.
Klicka ut på plåt och in i frysen. Lägg sen de frysta klickarna i en påse (IKEA's lite tjockare är superbra!)
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 | 11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|