Direktlänk till inlägg 1 juni 2010
En soppa som passar för kalla dagar stod det i receptet men vi testade den igår ändå - är ju inte precis någon sommarvärme nu!
Currydoftande kycklingssoppa 6p
1 grillad kyckling
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk curry
1/2 tsk timjan
1 tsk paprikapulver
2 liter hönsbuljon
1 msk pressad citron
1/2 dl okokt ris
1 dl röda linser
1/2 paprika
1 burk majs
10 körsbärstomater
Fräs lök & vitlök i olja i en gryta ca 5 min. Tillsätt kryddorna och låt fräsa med. Häll på buljong, citronsaft & ris och låt koka upp. Sänk värmen och låt puttra 15 min.
Lägg i linserna och låt koka ytterligare 5-10 min utan lock.
Lägg kyckling, paprika & majs i grytan. Dela tomaterna och lägg även dem i soppan och låt koka upp.
Kommentar: vi gjorde bara soppa till 2 pers men tog ändå en vitlöksklyfta och det kändes inte. R glömde fräsa kryddorna med löken och det behövs nog för det blev lite smaklöst. Vi tog pasta för riset var slut men den kvarten behövs nog för att smakerna ska framträda tydligare. Nytt försök nån annan gång blir iaf slutbetyget!
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 | 11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|