Direktlänk till inlägg 17 maj 2010
Inte så ofta vi äter kyckling en söndag, iaf inte kycklingfilé. Nä, söndagarna brukar vara vikta åt köttgryta eller stek...
Men här ett mellanting, kyckling med vilda smaker!
Kycklinggryta 4p
600 g kycklingfilé/lårfilé
3 dl mellangrädde
2 dl vatten
2 msk mjöl
6 st krossade enbär
2 tsk timjan
2 msk viltfond
1 burk kantareller på burk
Fräs kantarellerna i torr panna så att vätskan försvinner, Hacka sen i små bitar.
Dela kycklingen i lagom bitar och stek i stekgryta, tillsätt övriga ingredienser - rör gärna ut mjölet i en del av vätskan som vanligt. Låt sjuda ca 10 min.
Servera med kokt ris och haricots verts.
Kommentar: vi tar mindre mängd timjan nästa gång men annars var detta ett gott alternativ till rött kött. Kan nog byta ut en del av grädden mot mjölk, blev en rätt tjock sås och kändes kanske lite onödigt fet.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|