Direktlänk till inlägg 12 maj 2010
Ett snabbt & enkelt matbröd i form!
Rågbröd 2 bröd
10 dl rågsikt
4 dl grovt rågmjöl
1/2 msk malda brödkryddor
1 msk salt
1msk bikarbonat
1 dl mörk sirap
10 dl lättfil
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sirap och lättfil.
Rör snabbt samman till en deg och klicka upp i två smorda formar (1 1/2 l). Strö över lite rågmjöl.
Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
Kommentar: OBS! Kolla tiden noga, i vår ugn räckte det inte med en timme så vi får kasta bröden och testa på nytt!! Det är så det är att baka.... men kanterna var färdiga och enl R var det gott.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|