Direktlänk till inlägg 10 maj 2010
Ny vecka innebär som alltid nya rätter.
Vi har massa sallad kvar i kylen från helgen som gick så därför blir det idag kycklingpanna som kan vara gott med sallad till.
Kycklingpanna med ananas 2-4 p
2 kycklingfiléer
2 röda paprikor
2 tsk finhackad färsk ingefära/1 tsk malen
4 skivor ananas
2 dl ananasjuice
2 tsk maizena majsstärkelse
2 tsk soja
salt & peppar
Strimla kyckling & paprika, fräs kycklingen en stund och lägg sen i paprika & ingefära.
Dela ananasskivorna och lägg dem i pannan. Blanda juicen med maizena och soja. Häll blandningen i pannan och låt koka upp.
Smaksätt med salt & peppar och servera med kokt ris och blandad sallad.
Kommentar: första tuggan smakade mycket ingefära men sen försvann den smaken i blandningen med annat. Hur man får ut 2 dl ananasjuice ur en 4-skivors burk vet jag inte, vi fick knappt 1,5 dl. Spädde med ytterligare 1 dl vatten för att få lite mer sås. Nästa gång tar vi nog 2 burkar ananas istället. Slutbetyg: väldigt gott och gick snabbt oxå. Lagades under tiden riset kokade.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|