Direktlänk till inlägg 7 maj 2010
Igår var det hönökaka som bakades här i huset och idag har jag fixat ihop ett långpannebröd.
Väldigt enkelt och enl mannen i huset även väldigt gott!
Långpannebröd
50 g jäst
50 g olivolja el smör
2 ½ dl vatten
2 ½ dl mjölk
1 tsk salt
½ dl brödsirap
1 ägg
½ msk malda brödkryddor
1 msk hela el krossade linfrön
1 dl vetekli
9 dl rågsikt
2-3 dl vetemjöl
Smält smör och häll i mjölk och vatten - värm till 37 grader.
Smula ner jästen i en bunke och häll på degvätskan. I med övriga ingredienser och kör i assistenten några minuter.
Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
Platta ut i långpanna och låt jäsa ytterligare 30 min.
Grädda mitt i ugnen 225 grader ca 15 minuter.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|