Direktlänk till inlägg 3 maj 2010
Skrev just detta inlägg för att bli utkastad när jag skulle svara.
Är det bara jag som är trött på hur bloggplatsen.se fungerar? Att försöka blogga en söndagkväll är ju helt lönlöst...
Imorgon är det iaf dax för möte igen och inget möte utan något sött efter maten, därför bakade vi (jag och R) tidigare en variant på förra veckans dumlekladd, fast nu med daim istället.
Daimkladdkaka 10-12 bitar
150 g smör el margarin
3 1/2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
2 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
150 g daimkulor
Smält smör, ta av från värmen och blanda i ägg & socker. Rör ner övriga ingredienser och hälften av daimkulorna.
Häll i springform och strö över resten av daimen.
Grädda i 180 grader ca 25 minuter.
Kommentar: blev inte så mumsig som jag trodde, daimsmaken försvann bland all choklad men det var ju krispigt och gott. Kanske går det bättre med hackad daim? Men kommer absolut att bakas fler gånger iaf.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 | 13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 | 18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|