Direktlänk till inlägg 27 april 2010
Ikväll är det bowlingavslutning med frallor & kaffe. Rätt tråkigt utan nåt gott till tänkte jag och därför slängde jag ihop två kladdkakor enl nytt recept!
Kladdkaka med dumle & chili 10-12 bitar
150 g smör el margarin
3 1/2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl mjöl
5 msk kakao
2 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 tsk chili explosion från kryddkvarn (Santa Maria)
1 påse dumlekolor (den lilla)
Smält smör, ta av från värmen och blanda i ägg & socker. Rör ner övriga ingredienser utom dumlekolan.
Häll i smord form 24 cm med löstagbar kant. Tryck i dumlen lite här och där och in i ugnen 175 grader ca 20 min. Kakan ska vara hård uppepå med kladdig i mitten.
Kommentar: tyckte det lät mycket med 2 tsk chili explosion så jag tog några varv med kvarnen bara och jag kunde nog tagit lite mer... Ska dela dumlen nästa gång så det blir fler bitar utspridda på större yta. Gräddade nästan 30 min och det blev rätt lagom. SUPERSMARRIGT!
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 | 20 | 21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
|||
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||||
|