Direktlänk till inlägg 27 april 2010
Återigen en snabb & enkel pastarätt!
Lånad bild...
Citronspagetti med ostbakad kyckling
4 p 30 min max
300 g spagetti
1 röd chili, finstrimlad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 citron, skalet rivet
1 grillad kyckling eller motsvarande stekt kycklingfilé
1 dl riven ost
2 msk olja
1 ask rucola (80 g)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Koka pastan & sätt ugnen på 275 grader.
Lägg kycklingen på ett ugnssäkert fat och strö osten uppepå. Gratinera i ugnen ca 8 min.
Fräs chili & vitlök i olja i en vid/djup panna. Vänd ner pastan och låt den bli genomvarm. Ta från värmen och blanda i citronskal & rucola. Smaka av med salt & peppar.
Kommentar: MÅNGA ändringar blev det.... på affären fanns ingen chili så jag tog 'chili explosion' istället och det funkade jättebra. Fanns varken spenat eller rucola så det hoppade jag men nästa gång testar jag spenat för det gillar jag mer än rucola. Stekte bara kycklingen, blev smalare alt än ostgratinerad.
Jag tyckte det var lagom med citron med mannen GILLADE INTE så nästa gång blandar jag bara citronskal i min del. Några halverade cocktailtomater blev pricken över i.
Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen! ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 | 20 | 21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
|||
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||||
|