Mina köksäventyr

Direktlänk till inlägg 16 april 2010

Nästan förälskad

Av Jessica - 16 april 2010 13:36

Igår kväll skulle vi fixa lite i vårt blivande sovrum så det fanns ingen tid till några större och längre utsvävningar i köket.


Hittade ett recept med doft av Italien och sommar i ett gammalt nummer av Elle mat & vin och tänkte att det får vi väl testa.


Vilket lyckokast! Just nu är jag extremt förälskad i smaken av basilika och tomat... gärna med lite god mozzarella oxå. Det var det dock inte i gårdagens recept, men ricotta går ju nästan lika bra.


Spaghetti med fänkål, tomater &ricotta                    4p  

3 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

2 små fänkål

6 plommontomater, urkärnade och tärnade

salt, peppar

1 litet knippe basilika

2 msk balsamvinäger

100 g ricotta

spaghetti, vi valde färsk


Hetta upp vitlök och olja i en vid och låg kastrull. Tillsätt fänkål, salta och peppra ordentligt och låt koka i ca 10 min tills fänkålen är mjuk.

Blanda tomater, vinäger & basilika i en stor skål, salta & peppra. Häll detta i kastrullen och dra av värmen.

Blanda den kokta pastan med tomat & fänkålsröran och klicka över ricotta efter att du har lagt upp maten på tallriken.


  


Kommentar: Var lite skeptiskt till fänkålen som ju luktar väldigt mycket lakrits, detta försvinner dock när man tillagar den och rätten blev jättegod. Var inte heller rädd för mängden balsamvinäger, absolut inte för mycket.  Jag tog mer basilika på min tallrik när vi åt och vi saltade & pepprade även lite extra så var inte rädd att ta till ordentligt från början.

Helt klart en favorit hos mig, och så kul att det var vegetariskt!!

 
 
Linda

Linda

22 april 2010 11:12

Detta ska vi testa strax !!! :)

http://tradgatan21.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jessica - 29 april 2020 19:49


Med filmjölk och mycket riktigt smör går det ju knappt att misslyckas med bakningen. Kanske inte så nyttiga precis men iaf utan de mängder av tillsatser och konserveringsämnen som finns i köpebröden. 50 g jäst 6 dl filmjölk, fingervarm 2 tsk salt ...

Av Jessica - 12 april 2015 16:20


Om jag får säga det själv så är vi rätt OK duktiga på att äta fisk här hemma, eller iaf lax. Med annan fisk är vi betydligt sämre men häromdan blev vi bjudna på 2 goda rätter med kolja och det inspirerade till dagens födelsedagslunch med familjen.  ...

Av Jessica - 10 april 2015 19:54


Ibland vill man av olika anledningar dra ner på kolhydraterna och samtidigt fixa till nåt enkelt till kvällsmat och då är det inte mycket som slår en omelett. Här en variant med lax och spenat vilket är en av våra favoriter.   Omelett           ...

Av Jessica - 9 april 2015 09:36

Enkel och vegetariskt när det är som bäst! En rätt som vi blev bjudna på hos grannarna för allra första gången men som vi sedan dess har lagat själva. Perfekt oxå eftersom man serverar pasta till - då kan det ju liksom inte bli fel för barnen!   ...

Av Jessica - 9 april 2015 09:30


Hög tid att ta tag i det här med att äta vegetariskt!  Så har vi sagt rätt länge nu.... men så häromdan blev det faktiskt verklighet att vi provade en ny vegetarisk rätt. En som dessutom gick hem hos hela familjen - det gillas såklart.   Potati...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Kolla gärna denna blogg

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards